AGC Automotive – reprezintă 30% din piața mondială de geamuri auto   

AGC Glass Europe produce și prelucrează sticla în plăci care se folosește în construcție (montarea geamurilor exterioare și a celor decorative interioare), industria de automobile,  energetica solară și alte ramuri specializate. Sediul companiei, care este și subdiviziunea europeană a companiei AGC Glass – cel mai mare producător de sticlă în plăci din lume, se află la Bruxelles (Belgia).  

Motto-ul companiei „Glass unlimited – sticlă fără limită” reflectă perspectivele vaste bazate pe:

 • sticla ca material, care corespunde cerințelor crescînde față de nivelul de confort, eficiența energetică, protecția sănătății, securitatate și aspectul exterior; 
 • produse și procese inovative ca rezultat al cercetărilor permanente în domeniul tehnologiilor avansate de producere a sticlei; 
 • complexul industrial, care include peste 100 de întreprinderi în Europa – de la Spania pînă la Rusia.
 • rețea de marketing mondială;

AGC Automotive crează designul, elaborează, produce și livrează toate tipurile de geamuri auto: 

 

 • parbrize,
 • geamuri laterale,
 • lunete,
 • panouri de sticlă pentru acoperiș

 

precum și sisteme de fixare, echipamente suplimentare (antene, senzori de ploaie, ceață și lumină și dotare specială pentru creșterea confortului în interiorul automobilului). 

 

                                    

 

Produsele auto de marca AGC sunt foarte apreciate de producătorii auto. Concernul a fost distins cu numeroase premii de la astfel de companii, precum Toyota, Daimler, General Motors, Ford, Fiat, Volkswagen, PSA Peugeot Citroen și Suzuki.

Producătorii de automobile apreciază la justa valoare nu numai specificațiile tehnice ale sticlei noastre – calitate, cost, durabilitate, tehnologii și inovare, dar și aspectele relațiilor reciproce: echitate, fiabilitate și credibilitate. Subdiviziunea de distribuție a geamurilor auto pe piața pieselor de schimb (AGC ARG) asigură cu geamuri și accesorii vînzătorii de piese auto, cumpărătorii cu ridicata și centrele de instalare în toată Europa.

 

 

AGC

 

 
Producător de geamuri auto - Pilkington

Compania Pilkington a fost fondată în anul 1826 și pînă în prezent poartă numele lui Alastair Pilkington, care la rîndul său este cunoscut de toți topitorii de sticlă din întreaga lume. Anume el în anul 1856 a inventat așa-numitul „proces float”, utilizat și în prezent în producerea de sticlă în plăci. Cifra de afaceri a companiei depășește 4 mln. euro pe an. Fabricile de producție ale companiei sunt situate în 26 de țări ale lumii, iar consumatorii produselor acestei companii sunt 130 de țări. Montarea parbrizelor Pilkington poate fi efectuată pe orice continent al lumii, cu excepția Antarctidei. Cele mai faimoase și cele mai renumite companii producătoare de automobile utilizează parbrize Pilkington.


1246039530pilkington_000

Mai mult de 50% din volumul producției Pilkington se comercializează în Europa, circa 25% - în America de Nord, restul practic în părți egale se comercializează în Asia, Australia și Amercia de Sud.
Cu toate că prima fabrică Pilkington a apărut în Marea Britanie, la moment compania dispune de o mulțime de reprezentanțe situate în întreaga lume. În același timp, cel mai plăcut e că locul producerii nu afectează calitatea produsului, deoarece compania ține mult la reputația sa și produse rebutate se întîlnesc extrem de rar. Și fiecare caz se examinează de către conducerea și personalul companiei ca un caz extraordinar. Pe lîngă faptul că, compania folosește în mod activ în procesul de producție experiența acumulată timp de multe decenii, ea se ocupă în permanență de elaborările inovative, astfel perfecționînd în continuu procesul de producție a geamurilor auto. De exemplu, recent publicului a fost prezentată o nouă creație a companiei – geamuri autocurățitoare Pilkington Activ.

 

Producția acestei companii oferă confort automobilistului după cel puțin patru criterii: acustică, izolare termică, confort atmosferic și vizual. Secretul succesului companiei constă în controlul strict al calității produselor, datorită căruia marca este cunoscută și apreciată în întreaga lume.

O gamă variată de geamuri auto de marca Pilkington în Chișinău este prezentată la compania „Caraus E.D.”, www.PARBRIZ-LUX.MD

 

 geamuri auti de la Pilkington
Producător de parbrize - Sekurit Saint-Gobain

Geamuri auto Sekurit Saint-Gobain

Concernul „Sekurit Saint-Gobain” a fost fondat în anul 1665 prin decizia Guvernului francez pentru edificarea Galeriei oglinzilor a Palatului Versailles.

Într-o anumită măsură, Sekurit Saint-Gobain poate fi numit legiuitor al modei în domeniul produselor din sticlă, deoarece anume această companie a fost lansatorul producției de sticlă călită (stalinit) și a sticlei laminate (triplex). Astăzi compania dispune de 55 de uzine în toate colțurile lumii și furnizează geamuri auto pentru majoritatea vehiculelor din Europa. De-a lungul celor 350 de ani ai istoriei sale, concernul s-a transformat în cel mai mare producător de sticlă, materiale de construcție și finisare, precum și diverse materiale de tehnologie performantă. Concernul ocupă o poziție de lider în Europa și în întreagă lume în ce privește toate tipurile de producție fabricată.

Geamurile auto de marca SAINT-GOBAIN SEKURIT renumite la nivel mondial sunt elaborate în cinci centre de cercetări științifice și trec teste dure în scopul îmbunătățirii calității. Condițiile meteorologice severe (ploaie, îngheț, ceață etc.) afectează nu numai vizibilitatea, dar și contribuie la oboseala șoferului, ceea ce se reflectă asupra securității acestuia. Pentru a preveni aceste probleme „Sekurit Saint-Gobain” a lansat producția a două tipuri de geamuri: de conservare a căldurii și hidrofuge. Fiecare din noi a avut parte de disconfortul legat de temperatura înaltă în salonul automobilului în timpul călătoriei sau după ce automobilul a fost parcat sub razele directe ale soarelui. Pentru a preveni aceste inconveniențe „Sekurit Saint-Gobain” a elaborat geamuri reflectorizante și absorbante de lumină.

În catalogul de produse există o varietate de geamuri auto, atît transparente, cît și nuanțate, cu o mulțime de opțiuni diferite, cum ar fi banda parasolară, încălzirea geamurilor auto, antene, elemente de fixare a oglinzilor, senzori de ploaie etc. pentru automobilele de producție europeană, japoneză, coreeană și americană.

Geamurile auto cu renume mondial de marca SAINT-GOBAIN SEKURIT sunt produse la cele 38 de uzine ale concernului SAINT-GOBAIN. Ele sunt livrate la conveierele celor mai importanți giganți auto, cum ar fi Audi, Volkswagen, BMW, Mercedes Benz, Volvo, Ford și altele. Pe lîngă acestea SAINT-GOBAIN furnizează geamuri auto și pe piața pieselor de schimb. 

camion cu geamuri auto saint globain

 

Întrucît Saint-Gobain este o marcă comercială destul de renumită, adesea pot fi întîlnite și produse contrafăcute, în special la piețele auto neautorizate. Cum să deosebim parbrizul sekurit de un parbriz fals? În primul rînd, în baza logotipului întreprinderii producătoare, și în al doilea rînd – după acuratețea executării și ambalaj, lipsa oricăror defecte. Dar cel mai bine este de a procura parbrizul Sekurit Saint-Gobain de la un furnizor de încredere.În Chișinău puteți procura geamuri auto SAINT-GOBAIN SEKURIT de la producător la compania SRL „Carauș E.D.”. Vi se propune o gamă largă de geamuri auto pentru diferite mărci și modele de automobile, cu ridicatа și cu amănuntul. Iar calitatea serviciilor de instalare a geamurilor auto în Moldova clienții au recunoscut-o drept cea mai bună. Compania „Carauș E.D.” SRL oferă 2 ani de garanție la instalarea sticlei pentru orice automobil.  
Compania Guardian produce sticlă în plăci pentru automobile, în special pentru tehnica de transportare. Dacă vorbim despre calitatea și tehnologia de producere a sticlei în plăci, atunci Guardian este în afara concurenței. Compania Guardian Custom Glass Solutions a fost înființată, reeșind din necesitățile segmentului de transport, precum transporturi comerciale și civile, construcții și tehnică agricolă, etc.

Compania produce anual pînă la 100 000 de geamuri pentru diferite segmente ale pieții. Compania produce geamuri auto plate, curbate și laminate, precum și geamuri călite care se produc doar la comandă.  De asemenea este și unul dintre cei mai mari producători de crom și piese din plastic pentru automobile. Compania colaborează cu cei mai mari importatori din America de Nord, Europa și Asia. 

Guardian are reprezentanțe pe 5 continente în mai bine de 25 de țări ale lumii. 
стекло люкс 

 

Compania „Steklo-lux” a fost înființată în anul 1989, după ce trei tineri ingineri au organizat o producere de geamuri călite și triplex pentru mijloacele de transport terestre. Pe parcursul  anilor, compania „Steklo-lux” a reușit să realizeze progrese semnificative.

Activitatea SRL  „Steklo-lux” are două direcții principale, una dintre care este producerea de geamuri auto. La moment compania este unul dintre cei mai mari producători de geamuri auto din Rusia.

În anul 1990 compania a deschis primul magazin de vînzare a geamurilor auto în or. Moscova „Vitron”. Inginerii elaborează cuptoare compacte pentru îndoirea și arderea sticlei. La sfîrșitul anilor nouăzeci (1994-1999) în producere se lansează noile tehnologii, de asemenea se lansează producția diferitor articole din sticlă. Pentru a verifica calitatea sticlei produse  s-au creat laboratoare speciale. Una dintre principalele realizări ale acestei perioade este  lansarea producerii  de geamurilor de mare gabarit pentru autobuze. Astăzi sloganul companiei spune: „Orice geam pentru orice automobil!”

La începutul anilor 2000 compania și-a reînnoit utilajele, precum și a atras în echipă personal calificat suplimentar. Reieșind din cererea de pe piață, compania a lansat producerea de oglinzi retrovizoare.

Teritoriul uzinei «Steklo-Lux»

Depozit  depozit cu parbrize

Astăzi compania „Steklo-lux” în procesul de producere a geamurilor folosește cele mai performante echipamente și tehnologii, totodată extinde domeniului de activitate.

Producerea lunetelor și a geamurilor laterale (triplex) 

fabricare parbrize Triplex  producerea sticlei pentru camioane si autobuze

 

Mai jos sunt prezentate modelele tehnicii pentru  care se produc geamuri

Geamuri de la „Steklo-Lux” pentru autoturisme:

ACURA,  ALFA ROMEO, ARO, ASIA, ASTON MARTIN, AUDI, AUSTIN (INNOCENTI)/MORRIS, AUTOCAM. AVIA, BENTLEY, BMW, BRILLIANCE, BUICK, BYD, CADILLAC, CHERY, CHEVROLET, CHRYSLER, CITROEN, DACIA, DAEWOO, DAIHATSU, DERWAYS, DODGE, DONG FENG, DUPLE, EAGLE, FATUN, FAW, FERRARI, FIAT, FORD, FOTON, FREIGHLINER,GEELY, GEO, GMC, GREAT WALL, HAFEI, HAIMA, HONDA, HUMMER, HYUNDAI, INFINITI, IRAN KHODRO, ISUZU, IVECO, JAC, JAGUAR, JEEP, KENWORTH, KIA, LAMBORGHINI, LANCIA, LAND MARK, LAND ROVER, LEXUS, LINCOLN, LOTUS, MAN, MARCOS, MASERATI, MAYBACH,MAZDA, MCLAREN, MEGA TRAСK, MERCEDES-BENZ, MERCURY,MINI, MINI COOPER, MITSUBISHI, NISSAN,NIVA, NOBLE, NYSA (НЫСА), OLDSMOBILE, OPEL, PEGASO, PEUGEOT, PLYMOUTH, POLONEZ, PONTIAC, PORSCHE, RELIANT, RENAULT, ROLLS-ROYCE, ROVER, SAAB, SANOS, SATURN, SCANIA, SCION, SEAT, SKODA, SMAR, SPYKER, SSANGYONG, SUBARU, SUZUKI, TAGAZ, TALBOT, TATA, TATRA,TB, TOYOTA,TRIUMF, TVR,VOLKSWAGEN (VW), VOLVO, WARTBURG, XIN KAI, АКА, ВАЗ (LADA),ГАЗ (GAZ), ЕРАЗ, ЗИЛ, ЗИМ, ЗИС, ИЖ, ЛИАЗ (LIAZ), МИШКА, МОСКВИЧ АЗЛК, РАФ, УАЗ (UAZ)

Geamuri de la „Steklo-Lux” pentru autobuze:

BOVA, DAEWOO, DAF, DFM DFA, DONG FENG,  DUPLE, FIAT, FLEETWOOD, GOLDEN DRAGON, HIGER, HINO, HYUNDAI, IKARBUS, IKARUS, ISUZU, IVECO, JAC, KIA, KING LONG, MAN, MARCOPOLO, MERCEDES-BENZ, MITSUBISHI, MOST MOBILE, MUDAN, NEOPLAN, RENAULT, SANOS, SCANIA, SETRA, SHEN LONG, SHUCHI, SISU, SKODA, SSANGYONG, STEYR, TAM, TEMSA, TOYOTA, VANHOOL, VOLVO, YUTONG, ZONDA, ZONTONG, БОГДАН, ВОЛЖАНИН, ГОЛАЗ (GOLAZ), ЗИЛ, ИНЕЙ (INEI), ЛАЗ (LAZ), ЛИАЗ (LIAZ), МАЗ (MAZ), МАРЗ (MARZ), НЕФАЗ, ПАЗ (PAZ), ТРАМВАЙ,  ИКАРУС

Geamuri pentru camioane:

BAW, DAEWOO, DAF, DAIHATSU, DONG FENG, ERF,  FATUN, FAW, FIAT, FORD, FOTON, FREIGHLINE, HINO, HOWO, HYUNDAI, IFA, IKARUS, INTERNATIONAL, ISUZU, IVECO, KIA, MACK, MAGIRUS, MAN, MAZDA, MERCEDES-BENZ, MITSUBISHI, NISSAN, OTOSAN, POSTE, RENAULT, SCANIA, SKODA, SSANGYONG, STEYR,TATA,TATRA,TOYOTA,VOLKSWAGEN (VW),VOLVO,XIN KAI,YUEJIN,ZUK (ЖУК),БАРКАС (BARKAS),ГАЗ (GAZ),ЗИЛ, КАВЗ, КАМАЗ, ЛИАЗ (LIAZ), МАЗ (MAZ), СУПЕР МАЗ (SUPER MAZ)

Geamuri pentru tehnică specială, de construcții și comunală: 

AHLMANN, BOBCAT,BOBEK NOVOTNY,BOSCHUNG,BUCHER,CASE,CAT,DAEWOO,DOOSAN,FARESIN,FEELER,FIAT,FOTON,HAKO, HITACHI, HOLDER,HYUNDAI,JCB, JLG, JOHN DEERE, JOHNSTON, JONYANG, KOMATSU, LAIGONG, LIEBHERR, LONKING, MAGNI, MANITOU, MAXIMAL, MITSUBISHI, MUSTANG, NEW HOLLAND, POTAIN, RAVO, SAKAJ, SANY, STIHL, STILL, SUNWARD, TANA, TEREX, TOYOTA, TYM, UNC, VOLVO, XCMG,XGMA, YTO, ДНЕПР, ЛМЗ, МДСУ, МТЗ, ОРСК, ТВЭКС, ТРОЛЛЕЙБУСЫ (TROLLEIBUS), ЯНВАРЕЦ.

Compania „Steklo-Lux” este unul dintre cei mai mari furnizori de geamuri auto la uzinele producătoare de automobile. Toate produsele companiei au trecut omologarea, de asemenea dețin toate certificatele necesare. Compania „Steklo-Lux” de asemenea produce geamuri la comandă.

Compania SRL „Caraus E.D.” dispune de parbrize, geamuri laterale, lunete și geamuri triunghi atît pentru așa modele populare ca: Ford Transit, Iveco, Sprinter, cît și pentru alte modele de autovehicule, la cele mai accesibile prețuri în Chișinău.

 

SRL"Caraus E.D"-este reprezentantul companiei"Стекло Люкс"(logoul SL) in livrarea si realizarea producției "Furnizorului"
Producătorul de geamuri auto – Xinyi Group Glass Co

 

producatorul de geamuti auto XYG

Compania XINYI AUTOMOBILE GLASS (SHENZHEN) CO. LTD (XYG), CHINA, fondată în anul 1988, este unul dintre cei mai mari producători de geamuri auto în Asia.

Compania produce geamuri auto XYG pentru automobilele fabricate în Japonia, Coreea, Europa, SUA, Rusia (autoturisme, camioane, jeep-uri, furgoane europene etc.). Fabrica companiei este situată în zona economică liberă Shenzhen, e dotată cu echipament tehnologic european modern, sistem avansat de control al calității. E o companie independentă care nu aparține niciuneia din corporațiile de producere a sticlei. Fabrica se specializează doar pe producerea geamurilor auto și a accesoriilor  pentru acestea. Datorită acestui fapt compania reacționează prompt la schimbarea condițiilor de piață, precum și la reînnoirea permanentă a gamei de modele de către concernele de automobile. Xinyi Group este unica companie furnizoare de pe piața de piese auto, care a început producerea de geamuri auto pentru cele mai recent apărute modele de autoturisme. Cu toate acestea costul sticlelor pentru astfel de automobile nu depinde de apartenența modelului la o anumită clasă. Trebuie remarcat faptul că, ceilalți producători încep să producă geamuri neoriginale pentru noile modele  doar după doi-trei ani de la producerea de automobile în serie. Teritorial întreprinderea Xinyi Group Glass este amplasată în or. Hong Kong. Geografia realizării producției companiei acoperă mai mult de 100 de țări. Volumul producției anuale a atins cifra de 2 mln. de bucăți, nomenclatorul incluzînd mii de poziții.

Practica a demonstrat că, în ultimii ani la alegerea pieselor de schimb cumpărătorii se conduc mai des de principiul practicității și acordă o atenție deosebită prețului, preferînd branduri mai ieftine. Însă ca și mai înainte, proprietarii de automobile continuă să înainteze cerințe foarte mari față de calitatea produselor livrate. Compania noastră vă oferă geamuri certificate în SUA, unde marca ocupă aproximativ 10% din piața locală de geamuri auto, conform standartului ANSI-Z261. Produsele companiei Xinyi corespund tuturor cerințelor regulilor nr.43 din CEE ONU ale Directivei europene №92/22, de asemenea sunt certificate în conformitate cu standardele internaționale, inclusiv 9656-1996, ECE R43. Nivelul de organizare a procesului de producție corespunde QS-9000/VDAC. Procesul de producție este realizat la echipamente de tehnologie performantă. La uzinele companiei sunt instalate linii de producere complet automatizate, importate din SUA, Austria, Elveția, Italia și Finlanda.

Specializarea de bază a companiei o constituie geamurile auto și accesoriile pentru ele. Parbrize, lunete, geamuri laterale, geamuri pentru trape pentru un număr foarte mare de modele de automobile – atît pentru cele noi, recent apărute pe piață, cît și pentru cele vîndute demult.

Pentru automobile XYG oferă:

 • Seria SOLAR-X – geamuri reflectoare de căldură.
 • Parbrize laminate, caracterizate prin rezistență mecanică mare, transparență excelentă, rezistență la temperaturi înalte și înghețuri. Circa 30.000 de poziții în oferta companiei.
 • Geamuri auto călite (laterale, lunete). Se deosebesc prin rezistență deosebită și stabilitate termică. Au grosimi diferite – 3.2, 3.5, 4.0, 5.0, 6.0 mm.
 • Geamuri călite cu element de încălzire implantat. Se utilizează pe larg pentru geamuri laterale și spate. Temperatura la suprafața geamului într-un timp scurt se ridică de la 40°C la 70°C, evaporînd umiditatea, bruma, zăpada. În plus, o astfel de abordare a montării firului permite producerea geamului cu antenă încorporată, care primește semnale de televiziune, GPS, HCD, radio FM și AM.
 • Geamuri antiglonț. În special parbrize și geamuri laterale.
 • Geamuri stratificate cu elemente de încalzire.

 

producatorul de sticla auto XYG

 

Xyg livrează produse atît consumatorului cu amănuntul sub brandul Xyg, cît și producătorilor de automobile (livrări OEM). Printre partenerii companiei se numără Nissan, BYD, Foton, Geely, JAC, Chery, Hawtai, Yutong și altele, mai mult de zece la număr.

La uzinele companiei Xinyi Group Glass Co sunt instalate aceleași echipamente ca și la fabricile celor mai mari concerne (Pilkington, SEKURIT SAINT-GOBAIN, Splintex), furnizori de geamuri auto pentru conveierele de automobile. Xinyi Group este echipată cu cele mai moderne cuptoare de producere a geamurilor de la liderii în acest domeniu - Tamglass și Glass Robots. La fabricarea geamurilor auto se folosește sticlă în plăci PPG și peliculă de polivinil butiral de la gigantul chimic Du Pont. Pentru a realiza o rezistență majoră a acoperirii aplicate pe sticlă se utilizează tehnologia unică float, care face produsul mai rezistent la abraziune.

Geamurile Xyg au parametri optici excelenți și o rezistență mecanică mare. Mai mult decît atît, ele au capacitatea de a opri radiațiile ultraviolete și de a rezista la schimbarea bruscă a temperaturii.

Raportul optim preț - calitate al geamurilor auto XYG îl puteți aprecia, procurîndu-le la noi la cele mai mici prețuri.


 
Producătorul de geamuri auto – Grupul FYG

FY

 

Fabricile FUYAO sunt dotate cu echipamente moderne fabricate în Finlanda, SUA, Japonia, Italia, Elveția și Franța. În producția de geamuri auto majoritatea proceselor sunt automatizate, se utilizează pe scară largă tehnica robotică.

Grupul Industrial FUYAO GLASS are patru uzine specializate în producerea de geamuri auto situate în orașele Fuqing, Shanghai, Tsunchin, Chantsun și trei uzine specializate în producerea de sticlă plată (float), care utilizează cele mai avansate echipamente importate din diferite țări. Rotația anuală a „FUYAO GLASS” constituie 310 milioane de dolari SUA, iar capitalul total este de 600 de milioane de dolari SUA. Compania produce peste 5 milioane de seturi de geamuri auto și 350.000 de tone de sticlă plată pe an. În cadrul companiei activează peste 8.000 de angajați.

Prețul convenabil și calitatea înaltă constituie cartea de vizită a concernului FUYAO Group. Fiecare geam auto cu logo-ul FYG înainte de lansarea pe piață trece prin proceduri riguroase de control al calității în secția de asigurare a calității producției a companiei FUYAO. Produsele companiei sunt asigurate cu certificate de control al calității ISO 9002, QS-9000, VDA6.1 și ISO 14000. 

 

producartorul de geamuri auto Fuyao Glass

 

FUYAO GLASS este o filială a celui mai mare producător de geamuri de siguranță pentru automobile SAINT-GOBAIN SEKURIT și este cel mai mare producător de geamuri auto din Asia. Certificarea sistemului de calitate la standarde internaționale ISO9002, QS9000, VAD 6.1, ISO 14001, TS 16949 permite grupului FUYAO GLASS să dețină cu temeinicie poziția de lider pe piața de geamuri auto. Produsele FUYAO GLASS au trecut în străinătate încercările pentru corespunderea cerințelor Regulamentului ECE R43 UE și ale standardului SUA FMVSS 205 DOT, standardului rusesc PCT, standardului austriac AS 2080, standardului chinezesc GB 9656. Semnele încercărilor de omologare trecute sunt indicate pe eticheta geamurilor și sunt confirmate prin certificate de conformitate străine și chinezești.

Astăzi geamurile auto de producția FUYAO în volume mari se exportă cu succes în țările din Asia, America, Australia, Europa și Rusia. Pe piața internă concernul FUYAO Group livrează geamuri auto pe conveierele a 50% din producătorii de automobile, inclusiv GM, Ford, Daimler Chrysler, Volkswagen, Volvo, PSA Peugeot Citroen Group, Toyota, Honda, Suzuki, Nissan, Mitsubishi, Hyundai. Furnizînd geamuri auto pe conveierele producătorilor și pe piețele secundare, compania FUYAO vinde anual peste 20 milioane de geamuri auto. Geamurile auto cu logo-ul „FY” pe merite sunt suprasolicitate la nivel mondial. De exemplu, produsele concernului acoperă 55% din necesarul liniilor de asamblare a automobilelor la uzinele situate în Asia, 40% din piața serviciilor auto în Europa și Asia, 10% din piața geamurilor auto în SUA și 15% din piața geamurilor auto în Australia.

Fuyao Glass e deținătorul „Medaliei de Aur” oferite de compania Ford ca „cel mai bun furnizor de geamuri auto din lume pentru anul 2000”.

Geamurile auto FYG pe bună dreptate au o reputație înaltă, ocupînd poziția de lider după volumul vînzărilor pe teritoriul Republicii Moldova. Datorită contactelor personale ale conducătorului companiei noastre SRL „Carauș E.D.” c FUYAO, cooperarea directă ne permite să oferim geamuri auto cu logo-ul FYG la cele mai mici prețuri în Moldova. 
Producătorul de geamuri auto – DORAGLASS

 

logo_xyg

 

Compania DORAGLASS este unul dintre cei mai importanți producători de geamuri auto. Dora Automotive Glass Industri and Trade Co. a fost fondată în anul 1983, în Ankara, Turcia. Pe o suprafață de 21.000 m2, prin intermediul tehnologiilor avansate, DORAGLASS produce o gamă largă de geamuri pentru diferite mărci de automobile. În calitate de producător original de echipamente (OEM  – Original Equipment Manufacturer), DORAGLASS exportă produsele sale în 50 de țări ale lumii.

Produsele dispun de certificate de calitate ISO 9001:2000 și se folosesc pentru astfel de mărci de automobile precum Mercedes Benz, TEMSA Mitsubishi, BMW. Doraglass la Chișinău www.PARBRIZ-LUX.MD

 

producatorul de parbrize Doraglass

 
TYC Brother Industrial Co.,Ltd

tyc 

 

Compania TYC Brother Industrial Co., Ltd a fost înființată în Taiwan în anul 1986. De la bun început compania și-a stabilit obiectivul de a cuceri piața mondială în domeniul opticii auto și a oglinzilor pentru automobile. Compania a investit mijloace financiare considerabile în echiparea cu cele mai moderne utilaje și obținerea licenței pentru utilizarea noilor tehnologii în domeniul opticii. Ca urmare, la sfîrșitul secolului XX compania s-a transformat în unul din cei mai importanți producători de elemente optice pentru automobile din lume. Compania se ocupă de livrarea elementelor optice nu numai pe piața secundară, dar și pe piața pieselor auto originale. Împreună cu așa companii ca DEPO, ESDEPO, LUCID, compania TYC este un furnizor de optică auto originală pentru liniile de asamblare ale uzinelor TOYOTA, MITSUBISHI, NISSAN, HONDA, SUZUKI, MAZDA, care sunt situate în SUA, Germania, Italia, Marea Britanie și lansează automobile pentru piețele interne ale acestor țări.

În prezent compania TYC produce o gamă largă de elemente optice pentru automobile, variind de la lămpile din față și repetoarele de viraj spate pînă la lanterne spate, gabarite, faruri anticeață și oglinzi. Toate produsele sunt proiectate în conformitate cu cerințele și standardele internaționale și sunt fabricate în bază de analogii japoneze. Optica auto e concepută pentru autoturismele europene, americane, japoneze, coreene. O direcție aparte o constituie producerea de optică-tuning specială – în acest domeniu compania ocupă o poziție de lider pe piață. Toată optica TYC trece în procesul de producere testarea fotometrică și corespunde întru totul standardelor SAE/DOT. În producerea de sisteme optice licențiate TYC ocupă primul loc în Europa și SUA.

Optica furnizată pe piața europeană este fabricată în special pentru vehiculele cu volanul situat pe partea stîngă. O importanță deosebită compania acordă calității produselor lansate. Toată materia primă trece în mod obligatoriu o testare minuțioasă. Ce ține de calitatea furnizorilor de materie primă compania se orientează doar pe companiile cu renume. Ca urmare procesul de producere a fost certificat în conformitate cu sistemul de calitate QS9000. În plus, compania TYC dispune de certificatul internațional de calitate ISO 9001:2000.

Gama de sisteme optice ale companiei TYC e completată cu radiatoare, difuzoare, ventilatoare. Compania își extinde în permanență nomenclatorul de produse.

 

producatorul de auto optica TYC

 

Unul dintre avantajele competitive majore ale produsului TYC este calitatea înaltă a produsului la nivelul originalului și costul moderat al pieselor de schimb. Procurînd optica TYC, veți simți avantajele acestei alegeri.

Motto-ul companiei TYC: „Calitate originală la un preț convenabil”

Optica TYC poate fi procurată prin accesarea site-ului www.PARBRIZ-LUX.MD
Optica Depo Auto Parts Ind. Co., Ltd

DEPO

 

Compania Depo Auto Parts Ind. Co., Ltd a fost fondată în anul 1977 în orașul Chang Hua (Taiwan), dispunînd la început de o fabrică mică cu o suprafață de 227 m2, care producea piese din aliaje ușoare pentru autoturisme. În decurs de 2 ani a avut loc o reorientare spre producția de sticlă pentru faruri auto, iar producerea a fost transferată în orașul Deer Port. După aceasta la companie s-a simțit o creștere intensă. O mare atenție s-a acordat tehnologiei și inivațiilor. Compania realizează o activitate inovativă serioasă și dispune de propriul centru de elaborări și cercetări. Astăzi DEPO are în componența sa 4 fabrici mari, 4 depozite permanente în SUA și unul în Canada, peste 2.800 de angajați în zeci de oficii în întreaga lume. Încă în anul 2007 rotația anuală  a companiei a constituit 300 mln. de dolari SUA. Sediul central al companiei se află pînă în prezent în orașul Liukan, însă cel mai mare oficiu, angajat în comerțul internațional, este situat în Taipei - capitala Taiwanului.

 
elemente optice depo


Toată optica DEPO se produce sub un control strict și fiecare lot de marfă trece o testare. Compania DEPO produce optică într-atît de calitativă, încît diferența dintre ea și originalul constă numai în logo-ul producătorului. În tehnologiile de producere ale sistemelor optice Depo se introduc în permanență tehnologii inovatoare, care vizează îmbunătățirea calității și reducerea costurilor de producere, precum și lărgirea gamei de produse. Optica Depo pentru tuning este produsă sub brandul Depo Performance. Toate modelele din această serie sunt concepute pentru a spori luminozitatea farurilor auto, fără a afecta funcționalitatea și fără a compromite siguranța pasagerilor. Luminozitatea și vizibilitatea sunt principalele elemente ale securității cerute de lege la elaborarea opticii alternative.

Compania se află în continuă dezvoltare. Nu mai puțin de 6% din suma vînzărilor anuale sunt folosite pentru instruirea personalului, pentru noi cercetări de laborator și perfecționarea tehnologiilor. Astfel, în anul 2005 au fost alocate în aceste scopuri peste 400 de milioane de dolari Taiwan. În plus, Depo este o companie integrată social. Aceasta finanțează diferite festivaluri și concursuri internaționale, ajută elevii și studenții supradotați, participă la realizarea multor programe sociale și ecologice.

Asortimentul principal al companiei DEPO se compune din faruri principale, faruri anticeață (PTF), lanterne spate, indicatoare de viraj, indicatoare de mers înapoi, faruri semnale stop. Produsele de marca DEPO au căpătat o reputație bine-meritată printre proprietarii de automobile, centrele de deservire și producătorii de automobile datorită calității înalte și prețului accesibil. Optica DEPO e certificată în conformitate cu standardele internaționale ISO 9002 și QS 9000, care impun cerințe aspre calității și întregulului proces de producere. De asemenea optica DEPO a trecut procesul de standardizare în SUA în cadrul Standardului Federal de Siguranță a autovehiculelor SAE & DOT FMVSS-108.

Motto-ul companiei: „Excelența iluminării - perfecțiunea securității”.

Optica DEPO poate fi procurată prin accesarea site-ului www.PARBRIZ-LUX.MD și încă în 190 de țări ale lumii practic pentru întreaga gamă de autoturisme!

 
ayfar

 

Compania Ayfar a fost înființată în anul 1996, în Turcia, la Istanbul.  De atunci se  înregistrează o dezvoltare activă a procesului de producere a elementelor optice pentru automobile. 

Compania produce anual peste 3 milioane de piese de schimb. Pe o suprafață industrială de circa 40000 m2 se produc faruri, sticle pentru faruri, semnale stop, faruri anticeață și alte accesorii de iluminat.  Din momemtnul înființării compania și-a pus scopul de a produce piese de calitate la un preț accesibil și de a oferi suport clienților.

O atenție deosebită  Ayfar acordă controlului calității. 

 

controlul calitatii

 

Calitatea produselor și serviciilor, continuitatea și fiabilitatea, de a fi cei mai buni în condițiile de concurență crescîndă – iată sarcinile pe care și le-a stabilit compania. Datorită calității înalte a produselor, companiei i-a fost eliberat certificatul de calitate ISO 9001:2008. În rezultatul lucrărilor intense în aprilie 2013 a primit certificatul ISO/TS 16949:2009.

Optica auto este supusă încercărilor optice cu ajutorul goniometrului, care a fost procurat de la compania germană „OPTRONIK”. 

Gama de produse este în continuă extindere, ca urmare a creșterii numărului de modele de autovehicule în diferite domenii ale vieții - de la autoturisme, microbuze, autobuze și camioane pînă la mașinile agricole. An de an Ayfar își ridică nivelul stabilit  pentru a deveni cel mai bun producător, iar produsul său – un brand mondial.

certificate

 

Proclamînd motto-ul său – „Calitate, stabilitate și fiabilitate” în produse și servicii, „Creștere stabilă” – o creștere a prezenței sale pe piața mondială de piese auto, AYFAR treptat cucerește piețe noi în domeniul opticii auto. Și se pare că îi reușește. Aproape 70 la sută din toate produsele sunt exportate în peste 40 de țări ale lumii.

 

producerea elemetelor optice auto

 

Fiind antrenată în producerea opticii auto din momentnul fondării sale, din anul 2009 compania își reînnoiește tehnologia de producere, împrumutînd-o de la o companie italiană. Noua tehnologie a permis utilizarea de roboți, care a sporit creșterea vitezei și calității de producție.

 

folosirea robotilor

 

Din anul 2009 compania a început să folosească ERP software,  ceea  ce i-a  permis să crească productivitatea generală a companiei, să reducă pierderile de resurse, precum și să crească productivitatea maximă.  

Ayfar îmbunătățește în permanență calitatea produselor sale, prin implementarea de soluții inovatoare.

 

TR 520 Rotating Beacon

Farul DACIA Logan- Sandero / Headlight 2013

TR 520 Rotating Beacon far DACIA Logan- Sandero

Firma Ayfar produce faruri, semnale stop, indicatoare de viraj, lămpi și multe alte elemente de iluminat pentru autoturisme și vehicule comerciale de mărcile: Audi, Dacia, Daewoo, Fiat, Hyundai, Lada, Mercedes, Opel, Peugeot, Renault, Skoda, Tofas, Toyota, Volkswagen, Gazelle, BMC, Iveco, Magirus, Citroen, Ford, etc.

La vehicule comerciale optică pentru BMW, DAF, Dodge, Ford, Isuzu, Iveco, VOLVO,  MAN, MAZ, Mercedes, Renault Trucks și multe alte mărci.

Materialele și fotografiile sunt luate de pe site-ul oficial al producătorului de sisteme optice pentru automobile http://ayfar.com/tr/Anasayfa.

Întrebați elemente optice atît pentru camioane, tractoare, microbuze, cît și pentru autoturisme. Sunt disponibile indicatoare de viraj, faruri anticeață, semnale stop, faruri, becuri ceață sau halogen universale.

 
Datorita experienței acumulate, începând cu anul 1970, compania Mars Otomotiv a devenit unul dintre lideri în producerea elementelor optice auto în Turcia. Strategii inovatoare, și vânzări orientate către client, au întărit pozițiile companiei pe piața pieselor auto.

Mărind capacitatea de producere pentru a oferi elemente optice automobilelor, numărul cărora creștea intensiv, a apărut necesitatea lansarea noilor linii de producere. În anul 2010 a fost construit complex nou, cu suprafața aproximativ 10 000mp, acesta a fost lansat în 2013.

 

laboratoriu

Cu toate că  inițial compania Mars Otomotiv se specializa pe producerea elementelor optice auto pentru automobile ușoare, mai târziu a început să producă și pentru tractoare, camioane și altă tehnica specială. În așa mod, anual compania produce peste 3 milioane piese, pentru peste 700 tipuri de dispozitive, care includ faruri spate, semnalizatoare, faruri anti ceata, lumini de parcare, accesorii și altele.

 

producerea elementelor optice


Mars Otomotiv a căpătat încrederea la automobiliști datorită calității înalte a produselor, si prețurilor rezonabile. Acești factori au contribuit la crearea rețelelor de magazine pe tot teritoriul Turciei. Peste e perioada scurta de timp, Mars Otomotiv a lansat vânzări internaționale, acum optica auto de la aceasta companie poate fi procurata în peste 50 țări, în 5 continente.

Abordarea unică în producere și realizarea ideilor, ajuta companiei să fie una dintre lideri mondiali în producerea elementelor optice auto
SRL «Carauș E.D.» realizează optica auto Mars Otomotiv angro si cu amănuntul
EUROBUMP

  Compania EUROBUMP a fost înființata în anul 2002, ca producător de bare de protecție și grile pentru automobile. În anul 2002, în legătură cu lărgirea pieței, compania a început să producă 25 modele noi de piese, pentru piața europeană.

La moment compania produce peste 100 de modele de piese. Pentru a fi competitivă pe piața mondială, EUROBUMP a investit în CAD / CAM ( sisteme proiectare 3D), mașini de turnare prin injecție CNC, atelier de vopsea, echipamente cu ultrasunete și de sudura.
Toate piese se produc in încăpere de 10.000mp. Se efectuează control strict al calității, începând cu materie primă, pana ambalarea și încărcare în container. Calitatea înaltă se datorează și materiei prime, care este aleasă special anume pentru producerea barelor de protecție. 

Scopurile principale ale companiei EUROBUMP sunt colaborarea îndelungată cu clienți, elaborarea noilor produse, prestarea produselor și serviciilor de calitate înalta.

uzina eurobump  depozit eurobump

transportare   eurobump

 

 

 
Elemente de caroserie din plastic și metal-Tong Yang Group (TYG) 

TYG

 

Prima fabrică care a aparținut companiei TYG, a început procesul de producere   în anul 1952.

În  prezent, acest brand lucrează în mod continuu pentru  îmbunătățirea calității produselor .

 O atenție deosebită este acordată dezvoltării și aplicării în procesul de producție a noilor tehnologii și materiale , ceea ce permite de a satura piața cu produse originale și de calitate înaltă .

Companiile  fiice ale Tong Yang Group sunt situate în Taiwan , China , Thailanda , Statele Unite ale Americii și Italia.

O rețea largă de centre de distribuție permite brandului să vîndă cu succes produsele fabricate  în Uniunea Europeană , Asia de Sud-Est , Orientul Mijlociu , America de Nord și America de Sud , țările din Africa , Australia și Rusia.

Calitatea produselor  marca TYG și conformitatea acestora cu standardele existente  corespunde cerintelor de certificare:  ISO 9000/9002/14001.

Compania a fost distinsă cu titlul de Ford Q1 Furnizor de calitate , care îi permite să livreze piese la fabricile de automobile Ford.

Compania noastră vă oferă urmatoarele produse TYG :                               

 • aripi

• capote

 • praguri

 • Pasajele roților

  •radiatoare

 • bare de protecție

 • Faruri

• lumini din spate

Elemente de caroserie TYG

Piesele de schimb TYG pot fi achiziționate prin accesarea site-ului  WWW.AUTOWORLD.MD

Este disponibilă practic pentru intreaga gamă de vehicule !