images/1.jpg

 

Un geam auto bun este la fel ca și o mamă-soacră cumsecade, adică îți este cu ea confortabil, și în același timp practic nu o vezi. Doar că geamul auto poate fi ales, dar cu soacra – cum ți-e norocul.  

SRL „Carauș E.D.” mai bine de 21 de ani se ocupă de geamuri auto. Am acumulat  o experiență vastă în domeniul realizării și instalării oricăror tipuri de geamuri auto. Prim urmare vă putem ajuta să vă descurcați în chestiunile de alegere a geamului auto.  

Cum alegem geamul pentru automobil. La ce trebuie să atragă atenția cumpărătorul la alegerea geamului auto:

images/2.png     1.     Geamul trebuie să fie sigur.

Siguranța geamului se compune din mai mulți factori, însă doar geamurile de la producătorii mondiali precum Saint Gobain,  Pilkington,  AGC se deosebesc printr-o rezistență sporită. Aceste geamuri sunt protejate într-o măsură mai mare de formarea fisurilor, ciobiturilor în urma lovirii cu pietre mici și a altor sarcini. Geamurile fabricate la uzită trec testări, primesc ceertificat de calitate.

  images/3.png 2.   Geometrie corectă

 

 Geometria geamului trebuie să corespundă cu geometria caroseriei. Precizia geometriei corespunde cu originalul matricei 3D, pe care concernele constructoare de automobile le prezintă uzinelor producătoare de geamuri: parbrize, lunete, geamuri laterale, geamuri triunghi.

Cum verificăm? Puteți verifica la instalare, atrăgînd atenția la compacitatea ajustării la caroserie. De ce e important? Geamul este elementul de forță al caroseriei și trebuie să reziste la diferite sarcini, de asemenea să nu lase să treacă apa pe timp de ploaie, spălare.

 images/4.jpg   3. Încovoierea geamului

 

Încovoierea corectă, precum și geometria corectă a geamului, permit de a îmbina în mod optim geamul cu caroseria.  

Cum verificăm? Vizual. De ce e important? Lamelele ștergătorelor de parbriz curăță bine geamul, fără de a-l sclivisi și fără de a-l zgîrîia.

images/5.jpg    4. Absența denaturărilor optice, bulelor, incluziunilor.

 Cum verificăm? Vizual. De ce e important? 3 ore de mers cu geamul care are denaturări, sclivisiri, fisuri, ștergătoarele șterg rău parbrizul, se echivalează cu 14 ore de lucru la calculator după sarcina asupra ochilor, sistemului nervos. Acest fapt provoacă oboseală, iritabilitate, percepție inadecvată a realității și crește riscul de accidente.

 images/6.png    5. Prelucrarea muchiei.  

Cum verificăm? Treceți cu degetul pe marginea geamului, dacă muchia este prelucrată corect, în acest caz nu vă veți tăia. Atrageți atenția: filmul care este situat între straturile de sticlă nu trebuie să iasă după marginile geamului. De ce e important?  Marginile geamului prelucrate corect reduc la minim posibilitatea de apariție a știrbiturilor, fisurilor și microfisurilor laterale, stratificarea sticlei, care ulterior poate duce la deteriorarea completă a geamului.

 images/7.jpg    6. Serigrafia și marcajul.

Geamurile unui producător bun au întotdeauna o serigrafie corectă (cant negru pe marginea parbrizului și puncte). Serigrafia se aplică pentru a acoperi urmele posibile de adeziv și pentru ca razele UV să nu distrugă structura adezivului.

Cum verificăm? Pe marcajul geamului, care de obicei se aplică în colțul din dreapta jos a geamului auto de către uzina producătoare. În baza literelor, semnelor și cifrelor de pe marcaj puteți afla multe informații despre geam. Marcajul reprezintă, într-o oarecare măsură, pașaportul geamului auto (detalii citiți pe site-ul www.Autoworld.md, în articolul „Dezvăluim tainele geamurilor auto. Ce se ascunde în spatele marcajului?”) De ce e important?  În caz de accident rutier geamul trebuie să se strice corect, cioburile trebuie să rămînă pe filmul din PVC și să nu rănească persoanele aflate în automobil. Geamurile celor mai renumiți producători servec un timp mai îndelungat, se deosebesc printr-o rezistență sporită. Trec controlul.

 Acest articol este pregatit de catre Caraus Raisa pentru saitul www.parbriz-lux.md 


оценка: 3.0
всего голосов: 1670

0